Brandstof voor verandering

Compassie Crescendo

Als je empathie kunt opbrengen voor mensen die anders zijn of lijken, dan kun je met hen meevoelen. Als je compassie kunt opbrengen voor mensen die anders zijn of lijken dan jij, kun je een deel van jezelf in die ander herkennen. Compassie gaat verder dan empathie.

Vertaaltank dingt met het idee Compassie Crescendo mee aan de Be A Nelson-award. Ons wereldverbeterend idee is compassie bij kinderen te vergroten om uitsluiting te verkleinen. Als je jezelf in een ander herkent, hoe anders hij of zij ook doet of lijkt, dan kun je vanuit gemeenschappelijkheid eerder verschillen accepteren, ze zelfs waarderen, zo is het idee. We maken een interactief programma met verschillende middelen, zoals de Occulus Rift, het Empathy Museum en oefeningen vanuit o.a. Deep Democracy.

‘Wish us luck!’

Be_A_Nelson Be_A_Nelson2

Ilco van der Linde presenteert zijn initiatief Masterpeace voor publiek en de geselecteerden voor de Be A Nelson-award.

Geen reactie mogelijk.

Wat vinden anderen?

Vertaaltank is een erg mooi initiatief en slaat een brug tussen wetenschap en praktijk. Het leren van mensen die anders zijn en samen proberen tot betere oplossingen en ideeën te komen, is een mooi voorbeeld van hoe men de potentiële waarde in diversiteit (=verschillen tussen mensen) kan benutten.”

dr. A.C. Homan, Universiteit van Amsterdam.

Wat kun jij doen?

Heb je tips, ideeën of kritiek? Wil je meewerken of deelnemen aan een bijeenkomst? Wil je samenwerken met Vertaaltank? Iets anders? Laat het weten. Doe en denk mee!

Je reactie en inzet worden zeer gewaardeerd.

Wat doet Vertaaltank voor jou?

Wil je veranderingen in gang zetten die werken? Wil je de kennis en kunde van een groep mensen beter gebruiken? Ben je op zoek naar innovatieve ideeën? Vertaaltank biedt brandstof voor verandering.

Doe zelf mee met een bijeenkomst of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.