Brandstof voor verandering

De IJplein- en Vogelbuurt: wat een mooie buurt! Een (beeld)verslag.

Donderdag 27/6. Een avond in, over en met de Vogelbuurt en IJpleinbuurt. Georganiseerd en begeleid door Vertaaltank in opdracht van de Gemeente Amsterdam Noord.

Er waren inspiratiepraatjes. Van Edgar Kampers van Qoin over de mogelijkheid om een alternatief betaalmiddel in de buurt in te zetten, zoals de Makkies werken in Amsterdam Oost. En van Derk Thijs, die een pleidooi hield voor een ouderparticipatiecrèche: goedkoper dan een reguliere crèche en – de naam zegt het al – met meer betrokken ouders.

Met een aangepaste vorm van ‘World Café’ beantwoordden we de vragen: Waar heb je behoefte aan in je buurt? Wat kun je anderen in je buurt bieden? Hoe kunnen we vraag en aanbod nog beter bij elkaar brengen? Uit de gesprekken aan iedere tafel werd een thema gekozen (kinderen, meldpunt, thema-avonden, gedeelde talentplek, matchen van vraag en aanbod, meiden in de buurt en pleinfeest). Daar spraken we over door. Dat leverde veel informatie op, waar een groep enthousiaste buurtbewoners deze maand nog samen met de Gemeente mee verder gaat.

De avond bruiste door de inzet van al die leuke, slimme, actieve bewoners en werkers uit de buurt. Dank aan hen. En aan de sprekers voor de inspiratie, aan de Gemeente voor de opdracht en de samenwerking, aan Resto Van Harte voor het heerlijke eten, aan Vanessa Duterloo van Betekeningen voor de ‘visual harvest’, aan Salome Kazeze Mhango van Kazeze ontwerp voor die prachtige flyer, aan Marthe Hoogland voor de foto’s, aan Elisabeth Koop voor de hulp en daadkracht, aan buurthuis De Meeuw voor de ontvangst, en aan alle vrijwillige tafelvoorzitters en anderen die geholpen hebben deze avond tot een zo groot succes te maken!

Geen reactie mogelijk.

Wat vinden anderen?

Vertaaltank is een erg mooi initiatief en slaat een brug tussen wetenschap en praktijk. Het leren van mensen die anders zijn en samen proberen tot betere oplossingen en ideeën te komen, is een mooi voorbeeld van hoe men de potentiële waarde in diversiteit (=verschillen tussen mensen) kan benutten.”

dr. A.C. Homan, Universiteit van Amsterdam.

Wat kun jij doen?

Heb je tips, ideeën of kritiek? Wil je meewerken of deelnemen aan een bijeenkomst? Wil je samenwerken met Vertaaltank? Iets anders? Laat het weten. Doe en denk mee!

Je reactie en inzet worden zeer gewaardeerd.

Wat doet Vertaaltank voor jou?

Wil je veranderingen in gang zetten die werken? Wil je de kennis en kunde van een groep mensen beter gebruiken? Ben je op zoek naar innovatieve ideeën? Vertaaltank biedt brandstof voor verandering.

Doe zelf mee met een bijeenkomst of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.