Brandstof voor verandering

Uitnodiging: Oorlog, vrede en alles daar tussenin

 

Oorlog, vrede en alles daar tussenin
Conflicten constructief oplossen door dialoog

 

Waarom?
Wij, bewoners van het westelijk gedeelte van Europa, leven relatief geprivilegieerd. Oorlog lijkt ver weg. Vrede lijkt normaal. En voor altijd. Maar de geschiedenis leert ons andere lessen. Wat kunnen we doen om de geprivilegieerde situatie waarin wij verkeren te behouden? Hoe kunnen we die situatie elders bevorderen? Hoe kunnen we omgaan met gevoelens van onmacht; Wat kunnen we wel doen, binnen en vanuit onze eigen context? Hoe kunnen we klein beginnen? Hoe gaan wij zelf om met conflicten in onze eigen directe omgeving (familie, werk, buurt) en/of als leider, facilitator, coach, trainer of politicus?

Wat?
Tijdens deze zinnige zondag van Bouckaert Teamcoaching en Vertaaltank, willen we je de gelegenheid bieden om in dialoog met anderen, bovenstaande vragen te onderzoeken en te beantwoorden. We willen je inspireren met een concrete, bewezen methodiek – Deep Democracy – voor het oplossen van spanningen en conflicten van micro niveau in de privésfeer, tot macro niveau in politieke en oorlogssituaties.

Hoe?
We vertonen de indrukwekkende documentaire ‘Pray the Devil Back to Hell’ van Abigale Disney. Over de oorlog in Liberia, en de rol van de vrouwen in het vredesproces. We geven een algemene theoretische toelichting op de achtergrond van Deep Democracy en bespreken de zogenaamde ‘terrorist line’. Gevoed door de praktijk en theorie, gaan we gezamenlijk de discussie aan, begeleid door ondergetekenden, beiden geschoold in de Deep-Democracy-methodiek.

Resultaat?
Na deze middag heb je bruikbare tools om in je directe omgeving of in een grotere context (werk, buurt, als facilitator) kleine en grote spanningen en conflicten op te helpen lossen. Je bent gefocust op wat wel kan en hoe. Na deze middag hebben wij van jouw ideeën en adviezen over waar en hoe wij Deep Democracy zouden kunnen verspreiden. En allemaal hebben we een inspirerende, zinnige zondag gehad. Met lekker eten. Op een mooie locatie.

Wanneer, waar en wat kost dat?
Datum en tijd: zondag 26 januari 2014 van 11-15 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Locatie: Buitenwerkplaats: een prachtige stolpboerderij vlakbij Amsterdam. Kom je met de auto? Laat het ons bij je aanmelding weten als we andere deelnemers met je in contact mogen brengen om mee te rijden. Kom je met het openbaar vervoer en wil je met iemand meerijden naar de locatie? Geef dat dan ook aan bij je aanmelding.

Kosten: om de bijeenkomst voor iedereen toegankelijk te houden, vragen wij alleen een dekkende bijdrage in de kosten van 15 euro per persoon voor het programma, een biologische lunch en de huur van de locatie. De bijdrage kun je tijdens de bijeenkomst voldoen. Wil je graag meedoen en zijn de kosten een probleem? Neem contact met ons op, dan vinden we een oplossing.

Aanmelden: graag. Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze bijeenkomst. Je meldt je aan door een e-mail te sturen aan: info@vertaaltank.nl. Voor andere vragen kun je bellen met Sandra Bouckaert: 0615142728

We zien uit naar je komst, en naar je bijdrage aan de middag!

Hartelijke groeten,

Sandra Bouckaert (eigenaar Bouckaert teamcoaching) &
Lydie van de Laar (oprichter van Vertaaltank. Brandstof voor verandering.)

       

 

 

 

Geen reactie mogelijk.

Wat vinden anderen?

Vertaaltank is een erg mooi initiatief en slaat een brug tussen wetenschap en praktijk. Het leren van mensen die anders zijn en samen proberen tot betere oplossingen en ideeën te komen, is een mooi voorbeeld van hoe men de potentiële waarde in diversiteit (=verschillen tussen mensen) kan benutten.”

dr. A.C. Homan, Universiteit van Amsterdam.

Wat kun jij doen?

Heb je tips, ideeën of kritiek? Wil je meewerken of deelnemen aan een bijeenkomst? Wil je samenwerken met Vertaaltank? Iets anders? Laat het weten. Doe en denk mee!

Je reactie en inzet worden zeer gewaardeerd.

Wat doet Vertaaltank voor jou?

Wil je veranderingen in gang zetten die werken? Wil je de kennis en kunde van een groep mensen beter gebruiken? Ben je op zoek naar innovatieve ideeën? Vertaaltank biedt brandstof voor verandering.

Doe zelf mee met een bijeenkomst of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.