Brandstof voor verandering

Waarom

Vertaaltank is een concept ontstaan uit ‘Het winnend idee voor een betere MORGEN’. De jury bestond uit Rob Wijnberg (hoofdredacteur nrc.next), Harald Tepper (voorzitter Stichting De Nationale DenkTank), Marbeth Bierman Beukema toe Water (vice-voorzitter Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen), Thomas Schippers (organisatie MORGEN) en het publiek.

Vertaaltank gaat uit van het gegeven dat mensen hun eigen werkelijkheid construeren en dat ze de neiging hebben bevestiging te zoeken voor die werkelijkheid. Dat betekent dat iedereen zijn of haar eigen (voor)oordelen continu bevestigt. Daar komt bij dat we ook vaak mensen om ons heen uitzoeken die op ons lijken. We zoeken en krijgen dus bevestiging van binnenuit en van buitenaf. In principe is dit een prettig mechanisme. Het zorgt ervoor dat we de overvloedige informatie om ons heen kunnen filteren. Dat brengt enige controle en maakt ons leven beheersbaar.

De andere kant van de medaille is dat wij onszelf en elkaar kansen ontnemen om ons bewust te worden van onze blinde vlekken en onszelf en elkaar daarmee kansen ontnemen om te zien, te leren en te veranderen. Op dat punt wil Vertaaltank een verschil maken door diverse mensen samen te brengen en te faciliteren in denken, delen, bewust worden, keuzes maken en doen.

Vertaaltank organiseert regelmatig een ‘MetaVertaaltank‘ voor zichzelf. Zodat we scherp blijven. Want wie vertaalt er eigenlijk voor ons?

Wat vinden anderen?

Vertaaltank is een erg mooi initiatief en slaat een brug tussen wetenschap en praktijk. Het leren van mensen die anders zijn en samen proberen tot betere oplossingen en ideeën te komen, is een mooi voorbeeld van hoe men de potentiële waarde in diversiteit (=verschillen tussen mensen) kan benutten.”

dr. A.C. Homan, Universiteit van Amsterdam.

Wat kun jij doen?

Heb je tips, ideeën of kritiek? Wil je meewerken of deelnemen aan een bijeenkomst? Wil je samenwerken met Vertaaltank? Iets anders? Laat het weten. Doe en denk mee!

Je reactie en inzet worden zeer gewaardeerd.

Wat doet Vertaaltank voor jou?

Wil je veranderingen in gang zetten die werken? Wil je de kennis en kunde van een groep mensen beter gebruiken? Ben je op zoek naar innovatieve ideeën? Vertaaltank biedt brandstof voor verandering.

Doe zelf mee met een bijeenkomst of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.